Hoe maak je een top kwaliteit website die leads genereert voor minder dan €100,-?

online gevonden worden

Top kwaliteit website maken die leads genereert voor minder dan €100,-?

5 tips om een top kwaliteit website te maken die leads genereert en die ook nog eens betaalbaar is.

Het is een feit dat veel ondernemers geld willen besparen op hun website. Websites zijn duur om te laten maken. Goede websites die ook verkeer en leads genereren zijn heel erg duur.

Zo duur zelfs, dat sommige ondernemers proberen hun klanten binnen te halen met een mooie Facebook pagina of via een Twitter account.

Natuurlijk zijn Facebook en Twitter of andere social media ook belangrijk maar ze kunnen niet de plaats van een goede website in nemen.

Als jij het niet kan veroorloven om te investeren in een dure website dan is er de mogelijkheid om het zelf te doen.

Jij, achter je eigen computer. Vanachter je eigen bureau of aan de keukentafel. Het is niet moeilijk.

Je hebt zelfs geen technische kennis nodig. Het internet maakt zoveel mogelijk.

 

Lees snel verder.

 

Er zijn een paar tips waar je rekening mee moet houden. In onderstaand artikel geef ik tips en tools die je kunt implementeren. Je maakt dan niet alleen een mooie website, je genereert er ook leads mee voor minder dan € 100,-

 

WordPress blog

Misschien heb jij al een WordPress blog waar jij informatie op zet. Wat veel mensen niet weten is dat er 2 verschillende WordPress blogs zijn. Met 1 van die WordPress blogs kan jij voor minder dan € 100,- leads genereren.

Je moet alleen even weten hoe je dat moet doen.

 

Stap 1  Domein naam

De allereerste stap is het registreren van je domein naam. Bijvoorbeeld: Http://www.JouwBedrijfsnaam.nl

Er zijn zeer veel bedrijven waar je een domeinnaam kan kopen. Ik adviseer je Vimexx of Versio.
Ik host daar al mijn websites en koop daar ook beschikbare domeinnamen.

Ik heb goede ervaringen met ze. Ze zijn beiden erg goedkoop en hebben een goede Nederlandse helpdesk. Ze zijn niet te groot waardoor de service gewoon veel beter is.

Je kan daar een domein van je bedrijfsnaam kopen.

Als je nog geen domeinnaam (de naam van je website voor de .nl .com, .net .org, etc.) hebt dan is dat het eerste wat je nu moet doen. Kies je domeinnaam en registreer die. Het is eenvoudig en goedkoop.

Ga dus naar Vimexx of Versio (mijndomein of yourhosting mag ook, zijn alleen duurder).

Controleer de beschikbaarheid van de naam van je bedrijf. De kans bestaat dat de naam al geclaimd is (de domein staat op naam van iemand anders). Als dat het geval is dan kan je aantal dingen doen.

Je kunt een variant bedenken. Dus in plaats van .nl ga je op zoek naar .com  Of je plaatst je plaatsnaam achter je bedrijfsnaam (bijvoorbeeld als jouwbedrijf.nl niet meer beschikbaar is, probeer dan jouwbedrijfsnaamplaats.nl).

Zet geen willekeurige getallen of gekke symbolen achter de URL. Je wilt namelijk dat iedereen je makkelijk kan vinden én je makkelijk kan onthouden.

Het is beter een goede variatie met een standaard extentie te gebruiken dan bijvoorbeeld een extentie  als .guru of .nu achter je bedrijfsnaam.

Dus probeer altijd als eerste .nl of .com!

Stap 2  Hosting

Ik sprak al eerder over 2 verschillende WordPress blogs. Er bestaat een WordPress.com en een WordPress.org.

De .com versie is gratis. Natuurlijk niet verkeerd maar het heeft daardoor zijn beperkingen. Ten eerste moet je betalen als je geen reclame wilt zien. Je moet gebruik maken van hun thema’s . Je hebt beperkte opslag ruimte en ook het aantal plug-ins is erg beperkt. WordPress.com host de website op hun servers. Je bent zeer beperkt.

Ook de URL van je domein wordt erg lang www.jouwbedrijfsnaam.wordpress.com

 

De WordPress.org versie is degene waar je mee wilt werken. Daardoor kan jij gewoon jouwbedrijfsnaam.nl laten zien.

Het geeft je ook volledige controle over je site, terwijl je wel gebruik kan maken van het WordPress-platform.

Je domeinnaam aansluiten bij een hostingbedrijf is erg eenvoudig. Vimexx en Versio zijn super goede hostingbedrijven. Volg gewoon hun instructies als je eenmaal bent geregistreerd en binnen een paar simpele muisklikken heb jij WordPress aan je domeinnaam gekoppeld.  Kom je er echt niet uit…neem contact op met hun helpdesk. Simpeler kan niet.

 

Stap 3 Kies je thema

Je bent nu aangekomen bij Stap 3.
Ik gebruik Optimize Press als lay-out voor mijn website. Ik kan super snel pagina’s maken voor mijn website en als het moet kopieer ik ze en verander ik heel snel mijn tekst. Voor mij ideaal in combinatie met goede hosting en de fantastische mogelijkheden van WordPress.

Afhankelijk van je onderneming en wat je wilt moet je nu op zoek gaan naar een lay-out voor je website. Ga op zoek naar een mooie lay-out waarin je ook kan bloggen.

Op Themeforest vindt je zeer veel lay-outs die bij jouw onderneming passen. De website is in het Engels en je moet in Dollars betalen dus je moet wel even een vertaalslag maken maar er is keuze genoeg. Je koopt het thema, download het en installeert het op je WordPress website.

Denk wel goed na over de mogelijkheden die jij wilt terug laten komen op jouw website. Impreza bijvoorbeeld is een thema waar je alle kanten mee op kan.

Als je kapper bent kan je zoeken op hairdresser of voor loodgieter zoek je naar “plumber”.

Let er wel op dat je thema responsive is. Dit houdt in dat het op elk mobiel apparaat goed bekeken kan worden. Dit is een eis die Google aan elke website stelt.

Zorg ervoor dat er veel mogelijkheden op zitten waardoor je makkelijk je inhoud kan verplaatsen. De mogelijkheden moeten uitgebreid zijn.

Stel dat je kapper bent en je koopt een thema met daarop een agenda die alleen rechts kan staan dan ben je te beperkt.  Misschien trekt de website veel meer bezoekers als de agenda links staat of juist boven of onder.

Dat moet je allemaal kunnen testen.

 

Stap 4 Gebruik plug-ins

Je WordPress kan ook goed gebruik maken van plug-ins. Daarmee maak je de website nog handiger en kan je werk uit handen laten nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende plug-ins:

  • Google Analytics (om je website bezoekers te analyseren)
  • SEO Yoast (zoekmachine optimalisatie plug-in)
  • Askimet (zorgen dat buitenstaanders je niet kunnen bombarderen met allerlei berichten)
  • Contact Form 7 (eenvoudig contact formulier plaatsen)

 

Er zijn ook ongeveer 25.000 plug-ins beschikbaar voor WordPress. Veel zijn gratis maar er zijn ook betaalde plug-ins.

Belangrijk om te weten is dat eigenlijk alles mogelijk is. Er is bijna alles wel een plug-in te vinden.

betaalbare website

Je website is nu klaar. Wat moet je nu doen?

Stap 5 Leads genereren

Het allereerst waar je aan moet denken is dat je website niet je homepage is. WordPress maakt het mogelijk dat je veel pagina’s en berichten maakt. Daarmee is het dus mogelijk om elke klant heel persoonlijk te benaderen. Iedereen een zeer persoonlijk aanbod.

Dat is mogelijk met WordPress!

Je wilt dat je website bezoekers:

  • Van pagina naar pagina navigeren
  • Reageren op jouw call to action
  • Hun gegevens achterlaten

Geef ze informatie die ze kunnen gebruiken. Trek hun aandacht met foto’s, infographics, video’s en waardevolle informatie. Maak ze trouw aan je merk en je logo.

Een effectieve homepagina

Je homepagina is vaak de eerste pagina die men ziet. Zorg dat deze aantrekkelijk en informatief is. Nodig uit tot actie. Bijvoorbeeld door verder te lezen op een andere pagina of om gegevens in te vullen.

 

Zelf je website bijwerken

Het bijwerken van je website is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een goede lead-genererende website te bouwen.  Door regelmatig inhoud aan je website toe te voegen kan je een goede lead genererende website creëren.

De inhoud die je op je website plaats kan gaan over je eigen bedrijf,  je producten, promoties of natuurlijk artikelen die relevante, waardevolle en bruikbare informatie  bevatten. Informatie waarmee jij de bezoeker echt kan helpen.

 

Toepassen van SEO (de basis)

Zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization), beter bekend als SEO, is een constant veranderd proces wat vooral wordt gedaan om Google blij te maken.

Wat gisteren heeft gewerkt hoeft vandaag niet te werken en wat vandaag niet werkt kan morgen misschien weer wel werken. Het enige wat er altijd goed uitziet voor de zoekmachines is kwaliteit.

De dagen dat je je website vol kon gooien met artikelen alleen geschreven voor de zoekwoorden (keywords) zijn grotendeels voorbij.

Hoewel de meningen en mijn ervaringen daar ook verdeeld over zijn.

 

Zoekwoorden zijn nog steeds relevant als je ze gewoon netjes gebruikt. Daarmee word bedoeld dat je geen inhoud gaat schrijven speciaal voor de zoekwoorden. Je moet zeker geen keyword stuffing (te vaak plaatsen van bepaalde zoekwoorden) toe gaan passen op je website.

 

Vroeger was dat geen probleem. Nu valt dat onder de black-hat techniek. Dat straft Google bijna altijd direct af.

 

Er is een handig en simpel hulpmiddel waarmee jij achter de meest effectieve zoekwoorden kan komen. Het is slim en handig als jij je verdiept in Google Keyword Planner. Deze tool is van Google en gratis te gebruiken. Het genereerd statistieken van zoekwoorden.

 

De beste manier om deze basis SEO kennis toe te passen op je website is gebruik te maken van SEO plugins zoals WordPress SEO By Yoast  of All-in One SEO Pack.   Beiden zijn gratis te downloaden.

 

Deze plugins helpen je de SEO score op je website inzichtelijk te maken en helpen je zaken aan te pakken die je anders misschien over het hoofd ziet. Je kan hierbij denken aan alt tekst voor afbeeldingen, links en meta omschrijvingen. En,  je kan het zonder enige technische kennis of kennis van SEO!

 

Conclusie

Ik kan je onmogelijk alles laten weten over lead generation in 1 blog artikel. Ik weet wel dat je met deze basis tips kan starten met het opzetten van een effectieve en ongelooflijk goedkope website.

Heb jezelf een eigen website gemaakt met behulp van WordPress? Heb je tips en trucs?  Laat het weten en schrijf een commentaar!

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field