Social Media Graphics Maken Is Heel Eenvoudig

online gevonden worden

social media graphics maken een fluitje van een cent

Social media graphics maken is een fluitje van een cent.

De 3 tools die ik hieronder benoem hebben mij al behoorlijk veel werk uit handen genomen.

De ene tool werkt voor mij beter dan de andere maar stuk voor stuk zijn het leuke tools om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is en waarmee jij misschien ook wel wil gaan werken.
De meeste tools zijn in de Engelse taal en kan je niet overschakelen naar het Nederlands. Ikzelf vind dat geen probleem omdat ik de Engelse taal goed begrijp en ook omdat de meeste tools echt geschikt zijn voor de dummies onder ons.

 

Ik begin natuurlijk met mijn absolute nummer 1

# 1 Canva

Nummer 1:

Als het gaat om grafische tools voor social media dan kan je niet om Canva heen.
Dit gratis programma is perfect voor mensen die het lastig vinden om te ontwerpen.

Afbeeldingen voor je Facebook post , Twitter Post, LinkedIn , Banners, Infographics, A4, Instagram enzovoorts. Er staat gigantisch veel materiaal op welke je gratis kunt aanpassen aan de kleuren van je
eigen onderneming.
Je kunt daarmee bouwen aan je eigen branding. Upload je logo en eigen afbeeldingen. Plak deze in afbeeldingen en binnen enkele minuten heb je fantastisch opvallend plaatje voor in je social media kanalen.

Ook de lettertypen kan je zeer gemakkelijk aanpassen. Je zult zien dat je geen grafisch ontwerper nodig hebt om zelf je merk te gaan bouwen.

Als je meer ervaren bent, kan je originele ontwerpen maken met behulp van Canva’s Elements. Deze Elements bestaat uit lijnen, rasters en vormen.

 

Ook kan je met Canva infographics maken, waarmee jij je stappenplan duidelijk kan maken met 1 duidelijk beeld.  Als je het eenmaal doorhebt is het een fluitje van een cent.

Wedden dat je op gaat vallen ten opzichte van je concurrent?

 

# 2 BeFunky

 

BeFunky is een gratis web-based foto-editor, collage maker en design tool.
BeFunky is anders dan de meeste andere tools doordat het je foto’s volledig kan bewerken.
Het lijkt erg op Photoshop maar is dat niet. Het maakt daarentegen wel gemakkelijk om mooie foto’s en berichten te creëren.

BeFunky is het meest geschikt voor mensen met een enige ervaring in fotobewerking en design, die een hoog niveau van controle wil hebben , maar ook niet teveel poespas willen.

Als je Canva te eenvoudig vindt, maar je wilt geen gebruik maken van Photoshop kan je voor elk social media design, BeFunky gebruiken.

 

# 3 PiktoChart

PiktoChart is een fantastische gratis tool (met premium opties) voor het ontwerpen van infographics. Het is vergelijkbaar met Canvas, in die zin dat het een selectie van professionele infographic sjablonen biedt die je kunt aanpassen en waarin je je eigen informatie kunt verwerken.

Infograpohics nemen meer tijd inbeslag dan eenvoudige tekst maar PiktoChart maakt het zeer eenvoudig. Je hoeft ook hier geen grafisch ontwerper te zijn om mooie infographics te maken.

De sjablonen kan je gewoon slepen en neerzetten. Iconen uit de collectie of je eigen uploads kan je gemakkelijk toevoegen aan je eigen ontwerp. Kleuren en teksten zijn ook eenvoudig aan te passen en je kan ze direct vast maken of repinnen op Pinterest. Ook met Piktochart kan je eenvoudig bouwen aan je merk en je als expert tonen op social media. Alle infographics zien er aantrekkelijk uit.

Infographics zijn ongelooflijk effectieve social media berichten. Als je ze altijd hebt vermeden omdat je geen grafische vaardigheden hebt, dan heb je nu geen excuus meer om ze niet te gebruiken. Piktochart maakt het je erg gemakkelijk.

 

Tot slot nog even dit:

Er is geen excuus meer om niet op te vallen op social media. Eenvoudig aan je eigen merk bouwen en dit tonen op social media is echt niet moeilijk. Ik heb 3 tools genoemd maar er zijn werkelijk duizenden tools die gratis zijn en waarmee jij je eigen business naar een nieuw level kan brengen. Neem tijd om ze even te ontdekken. Ga dan aan de slag met de tool die het best voor jou werkt!

Blijf bouwen aan je reputatie en je merk. Je zal een autoriteit worden! Geef niet op. Ga door!

Heb jij nog tips om graphics te maken of ben ik jouw favoriete tool vergeten? Laat het weten in de comments!

Leave A Response

* Denotes Required Field