Blogartikel nummer één

online gevonden worden

Het allereerste blogartikel van Online Marketing Meester

Een blog is één van de dingen die je gemakkelijk kan beginnen zegt men op heel veel sites. Zeker als je een onderneming hebt. Ook is het gemakkelijk te verwaarlozen als je het laat versloffen. Een blogartikel schrijven is soms best lastig. Dat is waarom ik er altijd tegen op heb gekeken. Ook had ik het gevoel dat bloggen zeer veel tijd kost, maar omdat de meeste internetondernemers waar ik veel van heb geleerd allemaal bloggen, weet ik zeker dat het ook voor mij gaat werken.

Een actieve blog is op dit moment één van de belangrijkste dingen die je voor je onderneming kan gaan doen.

Het allerbelangrijkste is dat je met een blog gaat bouwen aan de inhoud van je website. De zoekmachines zien dat je website groter wordt en daarmee ook regelmatig een up-date krijgt. Dit zie je terug in de posities van de zoekmachines. Waarbij Google natuurlijk het belangrijkst is.

Door regelmatig te bloggen en dit op structurele basis te doen zal je jezelf ook als expert binnen je vakgebied zetten. Het verbeterd je geloofwaardigheid.

Effectief en een Goedkope marketing tool

Bloggen is daardoor niet alleen effectief maar het is ook een goedkope marketing tool. Je bespaart namelijk geld voor advertentiekosten. Op de lange termijn ga je met bloggen de echte resultaten merken.

Als je blog een tijd bestaat zal het een goede lead generator worden. Een lead generator voor potentiele klanten die interesse hebben in jouw product of diensten.

Als ik kijk naar een aantal websites die ik heb gemaakt en hoe deze scoren in de zoekmachines dan kan ik niet anders concluderen dat bloggen werkt.

Mijn website AsbestsaneringExperts.nl is zo’n site. Met behulp van een paar plug-ins heb ik er een blog van gemaakt die met duizenden zoekwoorden scoort binnen Google. Het ene woord beter dan het andere. Maar er komen veel bezoekers op de website en ook genereert het wekelijks meerdere leads.

Bloggen werkt ook op de automatische piloot

Mijn website AsbestsaneringExperts.nl is zo’n site. Met behulp van een paar plug-ins heb ik er een blog van gemaakt die met duizenden zoekwoorden scoort binnen Google. Het ene woord beter dan het andere. Maar er komen veel bezoekers op de website en ook genereert het wekelijks meerdere leads. Ik heb 1 blogartikel geschreven en gebruik een speciale tool waarmee ik op meerdere plaatsnamen in Nederland probeer te scoren.

De site is gelanceerd vanuit een test. Een test om te kijken wat er gebeurt als je een blog gaat automatiseren. Die test is voor mij een geslaagde test. De pagina’s en blogartikelen worden nog steeds geïndexeerd door de zoekmachines en trekt steeds meer bezoekers.

Omdat die automatisering misschien niet helemaal gaat zoals onze vriend “Google” het zou willen, wil ik die automatisering niet voor elke website toepassen. Maar die automatisering en de opbouw van die asbestsite heeft aangetoond dat bloggen wél werkt.

Ondanks dat de resultaten van de asbestsite nog steeds boven verwachting zijn, is het wel beter om te gaan bloggen op een natuurlijke manier. Ik adviseer dan ook niet op de automatische manier te bloggen op je bedrijfswebsite. Dat is je visitekaartje en je visitekaartje moet volgens de regels van Google gemaakt worden.  Automatisch bloggen kan je natuurlijk wel doen voor producten die je wilt verkopen. natuurlijk als je wilt verwijzen naar

1 of 2 keer per week een artikel plaatsen zal voor deze website en voor websites van veel andere ondernemers een goede manier zijn om extra leads te genereren.

Dit is dan ook mijn eerste blogartikel en ik ga er veel meer schrijven. Ik ben geen top schrijver maar ik weet zeker dat ik ga groeien naarmate ik meer ga schrijven.

Ik ben benieuwd hoe jij tegen bloggen aan kijkt. Laat mij het weten. Misschien kunnen we er een challenge van maken?

2 Comments

 • Irene Verdaasdonk

  Reply Reply 20/12/2016

  Beste Daan

  Een leuk stuk om te lezen. Complimenten hoor voor je eerste blog.
  Trouwens bedankt voor prettige samenwerking met v Reeuwijk.
  Alles is achter de rug alleen nog een nieuw dak erop.
  Fijne feestdagen en een goed 2017

  Gr Irene Verdaasdonk

 • admin

  Reply Reply 20/12/2016

  Hallo mevrouw Verdaasdonk,

  dank u wel voor alle complimenten.
  Ik heb ze doorgegeven aan Michel.
  Ook u het allerbeste voor 2017

  Daan

Leave A Response

* Denotes Required Field